hond-vuurwerk(1)Vuurwerk

Is uw kat bang voor vuurwerk?
Of wilt u dat voorkomen?

December: een knallende maand
Voor veel huisdieren is de jaarwisseling echt geen feest. Knallen, lichtflitsen en vreemde geluiden kunnen onze honden erg angstig maken. Zo angstig dat ze deze nacht rillend en bevend doorbrengen. Sommige dieren zijn zo angstig dat ze wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Wat kan Prins hieraan doen?
Prins Petfoods biedt deze dieren een mogelijkheid. Voor katten hebben we Prins VitalCare Cat Resist, een voeding met een uniek Chinees kruidencomplex dat zorgt voor meer innerlijke rust waardoor het angst kan reduceren. Deze kruiden in de voeding hebben een positieve invloed op de algehele gesteldheid van de kat. Er zal veel zuurstof in het bloed komen waardoor alle organen optimaal gaan functioneren. Het immuunsysteem krijgt een duwtje in de goede richting waardoor de weerstand zal verhogen. Ook hormonaal komt alles weer op de rit te staan. En het allerbelangrijkst, het geeft een heel goed gevoel “tussen” de oren en veel zelfvertrouwen zonder suf of slaperig te maken. Deze kruiden zijn uiteraard geen wondermiddel, echter het kan zeker helpen de hond op een natuurlijke wijze met de neus in de goede richting te zetten.
Begin tijdig met het geven van deze voeding, het liefst een maand van te voren maar houd minimaal 14 dagen aan als grens voor het realiseren van een goed resultaat. Als de kat een speciale voedingsbehoefte of een speciaal dieet heeft, kunt u de kruiden ook in tabletvorm geven: Prins SpecialCare Bij Spanning en Stress tabletten. Deze kunt u ook gebruiken in combinatie met de Prins ProCare Resist brokken bij zéér angstige katten.
Prins ProCare Resist is ook geschikt bij stress, hormonale storingen, afwijkend gedrag als angst of dominantie, én na langdurig medicijn gebruik of ziekte.

Katten overzetten op Prins VitalCare Cat Resist
Als u een kat wilt overzetten naar Prins VitalCare Cat Resist kunt u dat het beste doen door middel van mengen. Mix de oude voeding en de Prins VitalCare Cat Resist minimaal zeven dagen door elkaar. Eerst heel veel van de oude voeding en een klein beetje Prins VitalCare Cat Resist, en draai die verhouding langzaam om. Zo kan de kat wennen aan zijn nieuwe voeding.

Naast de VitalCare Cat Resist brokken hebben we ook Prins TotalCare Indoor Complete. Dit is een vers diepvriesvlees voeding voor de kat, die zorgt voor rust en balans in de darmen zodat deze in goede conditie komen. Prins TotalCare Indoor Complete is goed verteerbaar en bevat veel goede bacterïen. De bacteriën stimuleren de darm om goede enzymen aan te maken. De enzymen en bacteriën zorgen er samen voor dat de voedingsstoffen goed worden opgenomen door het dier. Door dat het vers vlees is, en dus onverhit, blijven natuurlijke vitaminen en mineralen behouden. Prins TotalCare Indoor Complete is een lekkere en gezonde verwenmaaltijd, die tegelijkertijd de werking van de VitalCare Cat Resist brokken ondersteunt.

De SpecialCare bij Spanning en Stress tabletten kunt u als extra ondersteuning naast de voeding geven. We weten allemaal dat het niet gemakkelijk is een hele tablet bij een kat binnen te krijgen. Leg daarom de tablet tussen een papiertje en haal er even een deegroller overheen. Zo krijgt u een fijn poeder dat men over de voeding van de kat kan strooien.

Nog enkele belangrijke tips voor uw klanten:
• Zorg dat de maaltijden goed verdeeld worden over de dag. Zo worden de voedingsstoffen verspreid opgenomen door het lichaam wat meer rust brengt voor het dier. Ook zal de kat minder ontlasting krijgen.
• Geef de katten vers, maar wel lauw water in de drinkbak. Koud water is een extra belasting in de maag.
• Stress kan een oorzaak zijn voor de vorming van blaasgruis. VitalCare Cat Resist bevat urineverzurende stoffen, die de pH van de urine laag houden en de vorming van struvitekristallen voorkomen. Zo blijft u de vorming van blaasgruis voor.
Veel beweging is belangrijk voor katten. Mogen ze niet naar buiten, adviseer dan speeltjes, goede klimpalen, speelballen waar voeding in kan worden gestopt etc. om binnen veel mogelijkheden tot bewegen te creëren.