Nieuws

Titerbepaling op dinsdag 13 maart van 10.00 – 16.30 uur op afspraak!

Zeker weten dat uw hond goed beschermd is, maar liever zo min mogelijk vaccineren? Dat kan met behulp van een titerbepaling. Bij een titerbepaling wordt er gekeken of er nog genoeg antistoffen aanwezig zijn in het bloed. Dit kan bepaald worden voor de volgende ziektes: Parvo, Distemper (Hondenziekte) en Hepatitis. De meeste vaccins tegen deze ziektes zijn 3 jaar werkzaam. Soms is de bescherming zelfs nog langer.

Met behulp van de VacciCheck-test wordt de titer (hoeveelheid antistoffen in het bloed) bepaald. Als de titer hoog genoeg is, kan de vaccinatie uitgesteld worden. Dan is de afweer nog goed.

Voor de Ziekte van Weil (leptospirose) en besmettelijke hondenhoest (kennelhoest) kan geen titerbepaling gedaan worden. We adviseren voor deze ziektes jaarlijkse te vaccineren.

De VacciCheck-titerbepaling is een bloedtest waarvoor maar 1 druppel bloed nodig is. Dezelfde dag of uiterlijk 1 dag later krijgt u de uitslag. De test kan gecombineerd worden met de jaarlijkse gezondheidscontrole en vaccinatie tegen Ziekte van Weil en/of kennelhoest.

De VacciCheck-titerbepaling is een ideale test om te controleren of uw hond nog voldoende beschermd is tegen bovenstaande ziektes. Het is vooral aan te raden voor:

–         Honden die allergisch zijn of gevoelig zijn voor vaccinaties.

–         Zieke honden, bijvoorbeeld met epilepsie of een auto-immuunziekte.

–         Honden met een onbekende of onbetrouwbare vaccinatiegeschiedenis.

Een positieve titerbepaling geeft aan dat de hond voldoende beschermd is en dus ook voldoende gevaccineerd is. Dit wordt in het paspoort vermeld en is daarmee ook voor iedereen zichtbaar (bijvoorbeeld voor deelname aan shows of toelating tot kennels en cursussen).

Op dinsdag 13 maart kunt u met uw hond een afspraak maken bij De Klomp Dierenartsen vestiging in Elst voor bloedafname.

Op dezelfde dag of uiterlijk 1 dag later krijgt u de uitslag.

De kosten voor bloedafname en titerbepaling zijn € 49,50.

Als tegelijk voor de Ziekte van Weil en/of kennelhoest gevaccineerd wordt, kosten die vaccinaties per stuk slechts € 27,50.

Dit is hetzelfde actietarief als bij de vaccinatiemiddagen.

Voor een afspraak kunt u het beste telefonisch contact opnemen. Ook voor meer informatie kunt u altijd bellen met 026-4742408.

 

 

 

 

Fipronil NIET gevaarlijk voor huisdieren en hun eigenaren!

Fipronil: niet gevaarlijk voor huisdieren en hun eigenaren!
Je kunt de laatste dagen het nieuws niet meer aanzetten of het gaat over eieren en Fipronil. Wij kregen van verschillende klanten de vraag of Fipronil gevaarlijk is voor hun hond, kat of henzelf, aangezien deze werkzame stof in anti-vlooiendruppels zit.
Om te beginnen: Fipronil is een middel dat is goedgekeurd door het College ter Beoordeling van Diergeneesmiddelen voor de bestrijding van vlooien, teken en luizen bij hond of kat. Het middel is niet goedgekeurd voor gebruik in de pluimveesector en is daar dus niet toegestaan. Anders gezegd: Fipronil mag gewoon gebruikt worden bij honden en katten die als gezelschapsdier gehouden worden.
En verder:
• Anti-vlooienmiddelen met Fipronil zijn geregistreerde diergeneesmiddelen die elke paar jaar door de overheid worden getest op veiligheid voor dier, mens en omgeving.
• Fipronil zit in anti-vlooiendruppels en huidspray, maar niet in antivlooienbanden. Deze zijn allemaal geregistreerd en nergens in de samenstelling komt het middel voor.
• Anti-vlooiendruppels komen niet in het dier, maar op de oppervlaktehuid terecht
• Volg de gebruiksaanwijzing en dien het middel ’s avonds toe. Dan is het in de morgen volkomen ingedroogd en kun je volkomen gevaarloos over de vacht strijken. Ook voor kinderen is dat ongevaarlijk.
Kortom, er is geen gevaar voor hond, kat en mens.

 

Winnaar fietsmand van Prins! 

20151005_153245

Januari 2015:

Gezelligste winkel van de Overbetuwe:

winnaar Overbetuwe[1]

 

 gezelligste winkel winnaar

Dierendag 4-10-2014:  Opening Dierenspecialisten Overbetuwe.

dierenspecialisten logo draagtas def

 

19 mei 2014: Henrika Quik winnaar Betuwe Onderneemt Beter

Betuwe Onderneemt Beter ondernemer van het jaar 2014 categorie Detailhandel

Winnaar in de categorie detailhandel is Henrika Quik van Dierenspeciaalzaak Het Molentje te Elst

Betuwe_Onderneemt_Beter_Fotoverslag_2014_83

 

 

 

 

Het zelfstandige ondernemerschap zat deze ondernemer al op jonge leeftijd in het bloed.

Niet gedacht ooit in de detailhandel te starten, maar vaderlief gaf haar een duwtje in de goede richting. Met een vakdiploma op zak en met een grote dosis wilskracht en klantgerichtheid voelt deze ondernemer zich nu als een vis in het water. Van oudsher gevestigd op een traditionele locatie, heeft deze ondernemer niet stil gezeten en weten de consumenten de winkel uitstekend te vinden.

Een klap van de molen heeft deze ondernemer nooit gehad, maar wel een duidelijke visie hoe de winkel er uit moet gaan zien. Elke 5 jaar een verbouwing en steeds weer inspelen op de behoeft van de consument. Deze ondernemer levert toegevoegde waarde door een totaalconcept van productaanbod, klantgerichtheid, goed advies en het creëren van beleving.

Met een recente nieuwbouw is de winkel uitgegroeid tot twee etages met in totaal 700 m2 winkeloppervlak

Haar einddoel is het neerzetten van een totaalconcept: een gezondheidscentrum voor dieren.

 Mei 2014: officiële opening Nieuwe winkel en de opening van De Kreel Dierenartsen

opening1

 

 

IW1A9414 kopie

 

Video

Pets got Talent 2015

Dierendag 4 oktober organiseerde wij superleuke dierendagactie waar in Elst en omgeving nog lang over zal worden nagepraat. Pets Got Talent: klanten van Het Molentje met een dier met een speciaal talent of die hun dier een bijzonder kunstje hadden aangeleerd, konden zich opgeven voor de wedstrijd. Op zondag 4 oktober mochten ze hun kunsten op het podium voor de dierenspeciaalzaak laten zien. We hadden twintig deelnemers en dat was voor de eerste editie een mooi aantal. De actie en de kunstjes die de dieren lieten zien, vielen ontzettend in de smaak.” De eerste prijs, ging naar Labradorpup Macey (14 weken) met zijn jonge eigenaresse, Isabelle van Reenen (7) die samen een wel erg schattig duo vormden. De 2e prijs was voor Frouke van Hattem samen met haar kip Bruintje. De 3e prijs was voor Senna!

Tip van de maand

sint-is-er-voor-alle-dieren-ct-blog-tine-de-jong-2013

Zet je voerbak voor Sinterklaas!

Tot vrijdag 1 december mogen kinderen de voerbak van hun huisdier komen zetten!

Vanaf dinsdag 5 december zal de Sint ze hopelijk gevuld hebben met iets leuks/lekkers en ben je van harte welkom om de voerbak weer op te komen halen.